Ruger Forum banner

Czerwona kropka

281 views 13 replies 8 participants last post by  fixitagain  
#1 ·
Mam super wranglera i chciałbym zainstalować celownik red dot, ale nie mam szczęścia z lokalnymi rusznikarzami. Jakieś przemyślenia na temat sprzedawców itp.

#3 ·
mam superowego wranglera i chciałbym zainstalować red dota, ale nie mam szczęścia z lokalnymi rusznikarzami. Jakieś przemyślenia na temat sprzedawców itp.
Pozdrowienia i powitania, wpadasz tylko zapytać, czy może zostaniesz na dalsze dyskusje?

• Like
Reactions: TN-Hawk
#6 ·
Tak, ale czy Super Wrangler mount jest taki sam jak na Wranglerze?

#8 · (Edited)
Jeśli ma ten sam celownik co Single Six, to mocowanie Alchin GP100 micro będzie pasować.
*Singe Six, Single Ten, Blackhawk i GP100 mają ten sam celownik.
Sprawdź numery części.

Happy Shootin!
Petey

Single Ten
Image

• Like
Reactions: TSW
#9 ·
Wypróbowałem montaż EGW na moim. Strzelał bardzo nisko i zabrakło mi regulacji „w górę”, zanim zdążyłem go wyzerować.

Zdjąłem go i jeszcze do niego nie wróciłem. Trzeba go trochę obrobić, aby obniżyć go do punktu, w którym będę mógł go wyzerować.

Z mojego doświadczenia nie mogę go polecić, ale każda broń jest inna, więc twoje szczęście może być inne niż moje.
Image
Image
Image

#11 ·
Jeśli potrzebujesz frezowania, zrobię to za darmo i pokryję czarną powłoką Duracoat
Bardzo miła oferta TSW. Szkoda, że nie nagrałem, jak nisko było, gdy skończyła się regulacja. Pamiętam, że strzelałem na 10 jardów i pamiętam, że było dość nisko... 2 cale?... ale nie jestem pewien. Myślę, że byłoby to pomocne, ponieważ mógłbym wtedy wykonać kilka obliczeń, aby dowiedzieć się, o ile montaż musiał być "przechylony" lub frezowany na przedniej powierzchni styku podstawy. W zasadzie muszę nachylić podstawę montażu.
Myślałem, że mam sposób, ale na pewno nie byłoby to tak schludne, jak zrobiłby to profesjonalista. Jeśli mógłbym podać ci kilka liczb w stosunkowo niedalekiej przyszłości, czy nadal byłbyś zainteresowany?
Zamontowałem jakieś przyrządy celownicze Williamsa, co naprawdę poprawiło moją celność. Strzelałem z tego wystarczająco dużo, że myślę, że w broni jest jeszcze trochę wewnętrznej celności, której nie mogę osiągnąć za pomocą otwartych przyrządów.
Miałeś wspaniały dzień, mój przyjacielu.

#13 ·
jakieś przemyślenia na temat sprzedawców itp.
Kup lub zdecyduj najpierw o celowniku, który chcesz, a następnie znajdź podstawę, która z nim współpracuje.
Niektóre celowniki montuje się na Weaver i istnieją 3 lub 4 różne "footprinty" do bezpośredniego montażu.

#14 ·
Kup lub zdecyduj najpierw o celowniku, który chcesz, a następnie znajdź podstawę, która z nim współpracuje.
Niektóre celowniki montuje się na Weaver i istnieją 3 lub 4 różne „odciski stóp” do bezpośredniego montażu.
Dobrze powiedziane, ale moje doświadczenie z celownikami red dot nauczyło mnie, że nie wszystkie celowniki mają pasujące mocowania, więc bądź ostrożny przy wyborze celownika. Łatwiej jest wymienić celownik niż pistolet.