Ruger Forum banner
21 - 40 of 53 Posts
Uwielbiam mojego Wranglera. Nie zwracam uwagi na facetów, którzy szydzą z tego kawałka.
Kupiłem go, ponieważ chcę ćwiczyć strzelanie z pistoletu, nie zużywając zapasów .357.
Ceny amunicji i brak komponentów skłoniły mnie do rozważenia Wranglera.
Strzelanie z .22 zawsze jest zabawne, a mój Wrangler strzela tak prosto, jak potrafię go utrzymać.
Image

A także jest to: Wrangler to idealna broń dla początkujących. Mały uchwyt pasuje do dłoni mojej żony lepiej niż do mojej. Jest lżejszy i nie kopie, więc mogę zabrać kobietę lub dziecko na strzelnicę i nie sprawić, że po prostu tego znienawidzą. Odrzut i huk z .357 mogą zrujnować zabawę dziecku, zanim w ogóle to przejdzie. Lżejsza waga pomaga również mniejszym strzelcom.

Jeśli uważnie przyjrzysz się Wranglerowi i Blackhawk powyżej, możesz zauważyć, że Wrangler ma stare uchwyty z Blackhawk. Kupiłem wypełniające dłoń, większe uchwyty do mojego Blackhawka, ponieważ lepiej pasują do mojej dłoni i pomagają mi kontrolować pełne ładunki .357. Nie podobały mi się plastikowe uchwyty, które były dostarczane z Wranglerem, więc wypróbowałem stare uchwyty Blackhawk i pasowały idealnie. Dzięki, Ruger.

Mogę strzelać z Wranglera z małym palcem pod spodem i nadal trafiać w spinner, o ile robię swoją część.
Kiedy go kupiłem, amunicja .357 wciąż prawie zniknęła tam, gdzie mieszkam. Więc bez żalu.
Teraz amunicja .357 jest znowu dostępna, ale wciąż za droga. NIE, dziękuję...
Image

Och, i jedyną inną modyfikacją, jaką zrobiłem w moim Wranglerze, było założenie sprężyny powrotnej spustu Wolfe.
To ładnie redukuje nacisk na spust, nie czyniąc broni niebezpieczną. To kabura DeSantis, którą też lubię.

Uwielbiam mojego Wranglera. Nie zwracam uwagi na facetów, którzy szydzą z tego kawałka.
Kupiłem go, ponieważ chcę ćwiczyć strzelanie z pistoletu, nie zużywając zapasów .357.
Ceny amunicji i brak komponentów sprawiły, że rozważyłem Wranglera.
Strzelanie z .22 zawsze jest zabawne, a mój Wrangler strzela tak prosto, jak potrafię utrzymać.
View attachment 228201

A także to: Wrangler to idealna broń dla początkujących. Mały uchwyt pasuje do dłoni mojej żony lepiej niż do mojej. Jest lżejszy i nie kopie, więc mogę zabrać kobietę lub dziecko na strzelnicę i nie sprawić, że po prostu tego znienawidzą. Odrzut i huk z .357 mogą zrujnować zabawę dziecku, zanim w ogóle sobie z tym poradzi. Lżejsza waga pomaga również mniejszym strzelcom.

Jeśli przyjrzysz się uważnie Wranglerowi i Blackhawk powyżej, możesz zauważyć, że Wrangler ma stare uchwyty z Blackhawka. Kupiłem wypełniające dłoń, większe uchwyty do mojego Blackhawka, ponieważ lepiej pasują do mojej dłoni i pomagają mi kontrolować pełne ładunki .357. Nie podobały mi się plastikowe uchwyty, które były dostarczane z Wranglerem, więc wypróbowałem stare uchwyty Blackhawk i pasowały idealnie. Dzięki, Ruger.

Mogę strzelać z Wranglera z małym palcem pod spodem i nadal trafiać w spinner, o ile robię swoją część.
Kiedy go kupiłem, amunicja .357 wciąż prawie zniknęła tam, gdzie mieszkam. Więc bez żalu.
Teraz amunicja .357 jest znów dostępna, ale wciąż za bardzo droga. NIE, dziękuję...
View attachment 228202

Och, i jedyną inną modyfikacją, którą zrobiłem w moim Wranglerze, było założenie sprężyny powrotnej spustu Wolfe.
To ładnie redukuje nacisk na spust, nie czyniąc broni niebezpieczną. To kabura DeSantis, którą też lubię.
Wyglądają dla mnie świetnie!

Zacząłem od Single-Six, mojej pierwszej jednostrzałowej broni dowolnego kalibru. Zmieniłem chwyty na Texas Grips, które są dłuższe niż rama, profil dobrze wypełnia moją dłoń i dodałem celowniki Hi-Vis z przodu i z tyłu. Pasuje do standardowych celowników Ruger w moim Single-Ten. Dodałem Hogues do mojego Single-Ten, ponieważ lepiej pasują do mojej dłoni. Do zestawu dołączyły trzy Wranglery, zmieniając srebrne i czarne na różane drewno Ruger, a Shopkeeper z główką ptaka otrzymał zestaw bezimiennych filipińskich chwytów z wyraźnym rzeźbieniem. Srebrne i czarne strzelają trochę nisko, ale niezbyt nisko, żeby rozważać spiłowanie przedniego celownika. Shopkeeper strzela tak samo dobrze jak Six i Ten, prosto z pudełka. Lubię je wszystkie.

Ceny amunicji i brak komponentów skłoniły mnie do rozważenia Wranglera.
Strzelanie z .22 zawsze sprawia radość, a mój Wrangler strzela tak prosto, jak potrafię utrzymać.
View attachment 228201

A także jest to: Wrangler to idealna broń dla początkujących. Mały uchwyt pasuje do dłoni mojej żony lepiej niż do mojej. Jest lżejszy i nie kopie, więc mogę zabrać kobietę lub dziecko na strzelanie i nie sprawić, że po prostu tego znienawidzą. Odrzut i huk z .357 mogą zrujnować zabawę dziecku, zanim w ogóle to przejdzie. Lżejsza waga pomaga również mniejszym strzelcom.

Jeśli przyjrzysz się uważnie Wranglerowi i Blackhawk powyżej, możesz zauważyć, że Wrangler ma stare uchwyty z Blackhawk. Kupiłem wypełniające dłoń większe uchwyty do mojego Blackhawka, ponieważ lepiej pasują do mojej dłoni i pomagają mi kontrolować pełne naboje .357. Nie podobały mi się plastikowe uchwyty, które były dostarczane z Wranglerem, więc wypróbowałem stare uchwyty Blackhawk i pasowały idealnie. Dzięki, Ruger.

Potrafię strzelać z Wranglera z małym palcem pod spodem i nadal trafiać w spinnera, o ile robię swoją część.
Teraz amunicja .357 jest znów dostępna, ale wciąż za droga. NIE, dziękuję...
View attachment 228202

Och, i jedyną inną modyfikacją, jaką zrobiłem w moim Wranglerze, było założenie sprężyny powrotnej spustu Wolfe.
To ładnie redukuje nacisk na spust, nie czyniąc pistoletu niebezpiecznym. To kabura DeSantis, którą też lubię.
Wolfe trigger spring SKU #? Proszę, dziękuję!

Kupiłem Wranglera i wciąż jest w stanie fabrycznym, ale teraz mieszka u mojej córki. Włożyłem pieniądze na modyfikacje w jeden z moich Single-Sixes. Ma mosiężną ramę chwytu, mosiężny pręt wyrzutnika i mosiężny trzpień podstawy, a znaki walcowania mają złote wypełnienie. Bardzo lubię ten pistolet i uwielbiam po prostu go trzymać i podziwiać jego design. Strzelanie z niego również sprawia przyjemność i ma cylinder 22 WMR, jeśli chcę być poważny.

Kupiłem Wranglera i wciąż jest w stanie fabrycznym, ale teraz mieszka u mojej córki. Włożyłem pieniądze na modyfikacje w jednego z moich Single-Sixów. Ma mosiężną ramę chwytu, mosiężny pręt wyrzutnika i mosiężny trzpień podstawy, a znaki rolkowe mają złote wypełnienie. Bardzo lubię ten pistolet i uwielbiam po prostu go trzymać i podziwiać jego design. Strzelanie z niego również sprawia przyjemność i ma cylinder 22 WMR, jeśli chcę być poważny.

Image
Cieszę się, że nie jestem jedynym, który lubi po prostu trzymać i podziwiać mojego Single Sixa od czasu do czasu.

Wczoraj otrzymałem nowy cylinder 22 Mag do mojego 22 calowego Colta New Frontier Buntline. Kupiłem broń w stanie jak nowa, ale cylinder mag został zgubiony. Teraz broń wróciła do pełnego stanu fabrycznego, więc mogłem ją pomacać i zachwycać się projektem New Frontier. Ma lufę 7 1/2" i jest oznaczona napisem "BUNTLINE". Wkrótce przetestuję cylinder 22 Mag, a także wystrzelę przez nią pudełko 22 LR, tak dla zabawy. Ta broń ma stalową ramę cylindra i ramę chwytu ze stopu aluminium .... bardzo podobną do starego modelu Super Single-Six Convertible.

Wczoraj otrzymałem nowy cylinder 22 Mag do mojego 22 calowego Colta New Frontier Buntline. Kupiłem broń w idealnym stanie, ale cylinder mag został zgubiony. Teraz broń wróciła do pełnego stanu fabrycznego, więc mogłem ją pomacać i zachwycać się designem New Frontier. Ma lufę 7 1/2" i jest oznaczona napisem "BUNTLINE". Wkrótce przetestuję cylinder 22 Mag, a także wystrzelę przez nią pudełko 22 LR, tak dla zabawy. Ta broń ma stalową ramę cylindra i aluminiową ramę chwytu .... bardzo podobną do starego modelu Super Single-Six Convertible.

Oto mój Colt New Frontier Buntline z 1995 roku:
Image
A teraz z buntline, czy ma pręt transferowy, czy jest jak zwykły saa? Założę się, że uzyskasz doskonałą wydajność pocisku z długiej rury!

Też tak myślę. Czy to załaduj jeden, pomiń jeden, załaduj cztery?

To tradycyjna konstrukcja Colta, bardzo podobna do oryginalnych kabrioletów Old Model Super Single-Six. Brak pręta transferowego, ale ma sprytną blokadę krzyżową ukrytą pod bramką ładowania. Otwierasz bramkę ładowania i wciskasz śrubę krzyżową, aby ją aktywować. W tym trybie kurek jest zablokowany przed dotknięciem iglicy, więc można go bezpiecznie nosić ze wszystkimi sześcioma załadowanymi komorami. Kiedy w pełni napinasz kurek, automatycznie wypycha on śrubę krzyżową z powrotem, aby kurek mógł uderzyć w iglicę. Od tego momentu śruba krzyżowa pozostaje na zewnątrz i niewidoczna, chyba że aktywujesz ją ręcznie. Ładuje się z pozycji półnapiętej jak tradycyjny Colt lub OM Ruger. Ponieważ śruba krzyżowa jest ukryta, a jej użycie jest opcjonalne, nie mam z tym problemu. Gdyby śruba krzyżowa była widoczna, prawdopodobnie miałbym inne zdanie.

Oprócz konstrukcji z prętem transferowym/śrubą krzyżową, jedyną różnicą między Colt New Frontier 22 Convertible a Ruger Old Model Super Single-Six Convertible jest to, że obudowa pręta wyrzutnika jest stalowa w Colcie, a aluminiowa w Rugerze. Oba mają otwory .224" dla 22 WMR. Opór spustu zaraz po wyjęciu z pudełka wynosi 1,75 funta. Twarde gumowe chwyty pasują do moich dłoni OK, ale myślę, że wolałbym mieć ładny zestaw drewnianych. Jeśli dobrze strzelam z Colta, nie będę miał nic przeciwko wydaniu pieniędzy na ładny zestaw drewnianych chwytów. Jeśli nie będę mógł trafić puszek po napojach na rozsądną odległość, trafi na aukcję.

Oto nemezis Colta, mój Old Model Super Single-Six Convertible (bez pręta transferowego):

Image

To tradycyjna konstrukcja Colta, bardzo podobna do oryginalnych konwertowalnych modeli Old Model Super Single-Six. Brak pręta transferowego, ale ma sprytną blokadę krzyżową ukrytą pod bramką ładującą. Otwierasz bramkę ładującą i wciskasz śrubę krzyżową, aby ją aktywować. W tym trybie kurek jest zablokowany przed dotknięciem iglicy, więc można go bezpiecznie nosić ze wszystkimi sześcioma załadowanymi komorami. Kiedy w pełni napinasz kurek, automatycznie wypycha on śrubę krzyżową z powrotem, dzięki czemu kurek może uderzyć w iglicę. Od tego momentu śruba krzyżowa pozostaje na zewnątrz i niewidoczna, chyba że aktywujesz ją ręcznie. Ładuje się z pozycji półnapiętej jak tradycyjny Colt lub OM Ruger. Ponieważ śruba krzyżowa jest ukryta, a jej użycie jest opcjonalne, nie mam z tym problemu. Gdyby śruba krzyżowa była widoczna, prawdopodobnie miałbym inne zdanie.

Oprócz konstrukcji pręta transferowego/śruby krzyżowej, jedyną różnicą między Colt New Frontier 22 Convertible a Ruger Old Model Super Single-Six Convertible jest to, że obudowa pręta wyrzutnika jest stalowa w Colcie, a aluminiowa w Rugerze. Oba mają otwory .224" dla 22 WMR. Opór spustu prosto z pudełka wynosi ostre 1,75 funta. Twarde gumowe chwyty pasują do moich dłoni OK, ale myślę, że wolałbym mieć ładny zestaw drewnianych. Jeśli dobrze strzelam z Colta, nie będę miał nic przeciwko wydaniu pieniędzy na ładny zestaw drewnianych chwytów. Jeśli nie będę mógł trafić puszek po napojach na rozsądną odległość, trafi na aukcję.

Oto nemezis Colta, mój Old Model Super Single-Six Convertible (bez pręta transferowego):

Image
Naprawdę lubię uczyć się tych małych klejnotów! Czy mogę zapytać, jakiego .22wmr zamierzasz użyć? A może tylko .22lr? Pytanie bez osądzania! (wszystkie moje pytania są zawsze bez osądzania, po prostu nie jestem dobry w towarzyskich manierach :ROFLMAO: )

Madd, mam co najmniej 3 różne marki 22 Mag w mojej skrzynce z amunicją; CCI, Winchester i Hornady .... może więcej. Nie wiem, którą z nich zabiorę na strzelnicę, ale na podstawie wcześniejszych doświadczeń z moim 6 1/2" Ruger Single-Six Convertible, marki nie miały żadnego wpływu na działanie ani celność. Mam karabin dźwigniowy Winchester 9422M, komorowany w 22 WMR i rzeczywiście jest wybredny, jeśli chodzi o amunicję. Wciąż mam resztki cegły Winchester 40gr JHPs (prawdopodobnie co najmniej 15-letnie), które strzelają lepiej niż Hornady lub CCI w moim karabinie, ale to może się zmienić z czasem.

Z twoim nowym Super Wranglerem, nie martwiłbym się o marki, po prostu kup to, co jest najwygodniejsze. Wszystko działa mniej więcej tak samo w rewolwerze.

Mam mnóstwo starszych opakowań zbiorczych Federal (550/pudełko, 36gr HPs), więc zamierzam je spalić w cylindrze 22 LR Colta. Te federale wydają się działać całkiem dobrze, ale od czasu do czasu zdarza się niewypał. Biorąc pod uwagę, że kupiłem całą tę amunicję z 50% zniżką, kiedy lokalny K-Mart zrezygnował z działalności związanej z bronią i amunicją, to prawie jak strzelanie za darmo. Wtedy pudełko 550 sztuk Federal kosztowało 16 dolarów, więc dostałem je za 8 dolarów / 550, czyli około 1,5 centa za sztukę.

Pomysł właśnie wpadł mi do głowy .... Myślę, że zabiorę też mojego Bisley Single-Six na strzelnicę, żeby móc zrobić porównanie celności między dwoma rewolwerami. Bisley ma lufę 6 1/2", więc może wypaść trochę gorzej, ale mam nadzieję, że będzie równie celny. Mój Bisley nie był dostarczany z cylindrem magnum, więc kupiłem zupełnie nowy na eBayu i dopasowałem go idealnie. To da mi szansę na sprawdzenie zarówno cylindrów magnum, jak i cylindrów 22 LR.

Madd, mam co najmniej 3 różne marki 22 Mag w mojej skrzynce z amunicją; CCI, Winchester i Hornady .... może więcej. Nie wiem, którą zabiorę na strzelnicę, ale na podstawie wcześniejszych doświadczeń z moim 6 1/2" Ruger Single-Six Convertible, marki nie miały żadnego wpływu na działanie ani celność. Mam karabin dźwigniowy Winchester 9422M, komorowy w 22 WMR i rzeczywiście jest wybredny co do amunicji. Nadal mam to, co zostało z cegły Winchester 40gr JHPs (prawdopodobnie co najmniej 15 lat), które strzelają lepiej niż Hornady lub CCI w moim karabinie, ale to może się zmienić z czasem.

Z twoim nowym Super Wranglerem, nie martwiłbym się o marki, po prostu kup to, co jest najwygodniejsze. Wszystko działa mniej więcej tak samo w rewolwerze.

Mam mnóstwo starszych opakowań zbiorczych Federal (550/pudełko, 36gr HPs), więc to zamierzam spalić w cylindrze 22 LR Colta. Te federals wydają się działać całkiem dobrze, ale od czasu do czasu dostajesz niewypał. Biorąc pod uwagę, że kupiłem całą tę amunicję z 50% zniżką, kiedy lokalny K-Mart zrezygnował z działalności w zakresie broni i amunicji, to prawie jak strzelanie za darmo. Wtedy pudełko 550 sztuk Federal kosztowało 16 dolarów, więc dostałem je za 8 dolarów / 550, czyli około 1,5 centa za sztukę.

Pomysł właśnie wpadł mi do głowy .... Myślę, że zabiorę też na strzelnicę mojego Bisley Single-Six, abym mógł zrobić bezpośrednie porównanie celności między dwoma rewolwerami. Bisley ma lufę 6 1/2", więc może wypaść trochę słabo, ale mam nadzieję, że będzie równie celny. Mój Bisley nie był dostarczany z cylindrem magnum, więc kupiłem zupełnie nowy na eBayu i dopasowałem go idealnie. Da mi to szansę na sprawdzenie zarówno cylindrów magnum, jak i cylindrów 22 LR.
Dzięki! I to brzmi fajnie!
Bisly Single six VS Colt NF Buntline w południe!
Jedyne czego potrzebujemy to nadgorliwy grabarz i zagroda!
Na poważnie myślę, że to będzie fajne, pouczające popołudnie!

I lekarz z silnym kaszlem i rewolwerem do szybkiego dobycia.

Doc Holliday zmarł w 1887 roku, więc wątpię, czy dotrze do strzelaniny.

21 - 40 of 53 Posts